От Admin / 20 Януари, 2014

Мутафова Къща се намира в град Велики Преслав, на 15км от Шумен. Това е място с богата история, където са запазени много автентични забележителности от богатата ни история.

Къщата за гости включва 8 стаи (1 апартамент за 4 човека, 6 стандартни стаи за двама и студио, което е обособено, като малка зала за празненства). Всяка стая разполага с безжичен интернет, сателитна телевизия с над 50 канала и самостоятелен санитарен възел.

Къщата разполага с голяма зала с камина удобна за група от 20 човека и обща кухня. На двора има две пещи, в които можем да приготвим хляб или така известните агнета по Преславски. Също така, на територията на къщата има малък етнографски музей и автентична работилница.

Точно до къщата се намира реставрирана възрожденска къща на повече от 100 години. Зад къщата е разположено студиото, което се дава под наем на нощуващите като отделна зала за празници. Всички стаи са с парна инсталация.

Велики Преслав е една от културните забележителности на България. Близо до града се намира Националният Исторически и Археологичен музей, в който има над 35 000 реставрирани артикула. Можете да посетите старата крепост, както и златната църква.

Къщата се предлага и на групи като групи над 10 човека ползват 10% отстъпка от цялата цена.